dinsdag 25 mei 2010

Busreis

Navojoa was een bewogen week. Om één of andere onduidelijke reden – laten we het gewoon “Mexico” noemen – werd ik plots ziek en moest noodgedwongen thuisblijven. Maar dat liet ik de sfeer niet verpesten en uiteindelijk eindigde alles mooi met een onvergetelijke show in een Baseball stadium op mijn verjaardag. Het publiek was talrijk en waanzinnig, wat in combinatie met een ijzersterke show een prachtig resultaat opleverde. Een zeer origineel verjaardagscadeau en ik heb er heel erg van genoten

Zondag, de dag nadien, was het al onmiddellijk tijd om te vertrekken naar Tlaxcala. Er was dus geen Host Family Day, wat jammer was, want ik had zeker nog wat extra rusttijd kunnen gebruiken. Maar die rust kregen we op onze volgende grote uitdaging: een twee dagen durende busreis! Feest! Of zoiets…

We vertrokken zondag om 11:00 am en kwamen veertien uur later aan om 1:00 am in Tepic. Dat was een klein stadje waar Viva la Gente een paar jaar geleden was geweest. Hierdoor hadden we een paar contacten daar en een klein Advance Team had ervoor gezorgd dat we een turnzaal ter beschikking hadden met een paar matrassen en dekens. Nadien hervatten we de reis om 7:00 am, waarna we na vijftien uur eindelijk aankwamen in Tlaxcala.

Daar werd ik opgepikt door mijn vriendelijke Host Parents, waar ik ondertussen nog maar een half uur mee gesproken heb. Ik ben al te weten gekomen dat ik drie Host Siblings heb, van zestien, elf en vier jaar oud – die nu uiteraard allemaal aan het slapen waren – en dat zij geen Engels spreken. Aangezien ik alleen gehost ben, wordt dat dus een interessante week!

1 opmerking:

 1. Hey Pieter,
  Mijn naam is Ilse an in 2000 ben ik meegereisd met UWP. Gisteren belde mijn papa mij, hij is orthodontist in Sint-Pieters-Leeuw om te zeggen dat er een mama van een patient zei dat haar zoon bij UWP was. Zer zijn er over begonnen omdat in de praktijk een grote affiche met foto's hangt van mijn zus die in 1999 mee gegaan is.
  De wereld is toch klein he :-)
  Zo te lezen is het daar weer geweldig. Ik ben mij op dit moment aan het klaar maken voor mijn 10 jaar reunie deze zomer.
  Groetjes en geniet er vooral van, slapen doe je wel als je thuis bent :-)
  Ilse Delo
  A 00

  BeantwoordenVerwijderen